Сряда,

Професор с решаващ отговор кой печели войната

От: Редактор -
1574
Професор с решаващ отговор кой печели войната
A
A
A

"Войната печели този, който има кауза. Така, както са печелили битките навремето ген. Колев и неговите войници. Каузата на правдата е на страната на Украйна в тази война и поради това не се съмнявам в нейната победа".

Това каза пред БНР проф. Татяна Дронзина, политолог и университетски преподавател. 

По думите ѝ не е редно да се премълчава, че 9-и май е ден на победата на целия свят над фашизма, защото и много държави, а не само Съветският съюз, са допринесли за тази победа. 

"В речта си на парада в Москва Путин не употреби израза "специална военна операция", което може да ни накара да мислим, че може по-късно днес или през следващите дни да обяви пълномащабна война в Украйна. Путин не обяви мобилизация и отмени въздушната част от парада, което е показателно", каза проф. Дронзина.  

Тя уточни, че обявяване на мобилизация ще позволи на Русия да съди дезертьорите и тези, които отказват да служат във войските, които изпраща в Украйна.

Проф. Дронзина коментира с разочарование, че очакването в днешна Русия да се появи антипутинско и антивоенно движение е неоснователно, защото там "няма критична маса от хора, които могат да го формират".

"Не смятам, че войната в Украйна ще свърши бързо", прогнозира политоложката.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com