Сряда,

Примката около Путин се затяга. Разследване за военни престъпления

От: СТАНДАРТ -
1713
Примката около Путин се затяга. Разследване за военни престъпления
A
A
A

Примката около Владимир Путин се затяга. Международният наказателен съд (МНС) започва разследване за военни престъпления. Той ще се присъедини към екипа на ЕС, който бе създаден миналия месец, за да разследва данните за военни престъпления в Украйна.

Прокурорът от МНС Карим Хан и главните прокурори на Литва, Полша и Украйна подписаха споразумение за първото по рода си участие на Международния трибунал за военни престъпления в разследващ екип, съобщиха от Eurojust - Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие.

Оттам уточниха, че съвместните усилия ще изпратят "ясно послание, че ще бъдат положени всички усилия" за събиране на доказателства и изправяне на отговорните лица пред съда.

Международният наказателен съд (МНС) разследва и преследва заподозрени индивидуални военнопрестъпници, които не са изправени пред съдилищата на отделните държави. В началото на март главният прокурор на МНС Карим Хан съобщи, че планира да започне разследване на събитията в Украйна "възможно най-бързо", след като 39 държави призоваха за започване на разследване.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com