Пригожин разгада плановете на Украйна, какво ще се случи

Пригожин призова руснаците за спокойствие: никой няма да влезе с танкове в Москва

Пригожин разгада плановете на Украйна, какво ще се случи | StandartNews.com

Украинската армия е готова за контранастъпление и то ще бъде проведено до 15 май, заяви ръководителят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин във видео интервю, разпространено днес от руския военен блогър Семьон Пегов, предаде ТАСС.

"Украинската армия е готова за контранастъпление. Досега я спираше лошото време, а може би и някакви вътрешни проблеми, които е трябвало да се решат. Навярно ще ни оставят да си отдъхнем на 9 май, но до 15 май просто 100%  ще има настъпление", каза той.

Пригожин призова руснаците за спокойствие и подчерта, че никой няма да влезе с танкове в Москва.

По думите му има сили, които искат да "разчленят Русия". "Ето защо най-добре е сега да дадем отпор или в противен случай държавата, наречена Руска федерация, може и да престане да съществува", коментира той.

Всички предположения, че американците ще накарат украинците да се откажат от настъпление са неоснователни, смята Пригожин. "А може би Зеленски ще излезе и ще каже, че не трябва да се продължава по-нататък? Тогава ще продължат поляците, който има изгода ще продължи. Кой не би се полакомил от Русия? В нашата история това е ставало толкова много пъти", каза още шефът на Вагнер.

Запитан дали ще бъде в Москва за Парада на победата на 9 май, Пригожин отговори: "Не. Просто имаме много работа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай