Пригожин направи признание, „Вагнер“ се топи при Бахмут

"Вагнер" се стремят да поставят под контрол важен път за доставки за армията на Киев

Пригожин направи признание, „Вагнер“ се топи при Бахмут | StandartNews.com

Основателят на частната военна компания "Вагнер“ Дмитрий Пригожин заяви днес, че боевете за поемане на контрола над украинския град Бахмут "практически унищожили" украинската армия, но също така "нанесли сериозни щети" на неговите сили, предаде Ройтерс.

"Сраженията за Бахмут днес вече на практика унищожиха украинската армия, но за съжаление също така нанесоха сериозни щети на частната военна компания "Вагнер", каза Пригожин.

За отбелязване е, че ТАСС обръща внимание само на част от изявлението на Пригожин – тази за “унищожението на  украинската армия“, без да отбележи изказаното от шефа на “Вагнер” за понесени щети.

Британското министерство на отбраната дава друг поглед върху сраженията за Бахмут – че украинските войски са изтласкали руските наемници, стремящи се да поставят под контрол важен път за доставки за армията на Киев, съобщи ДПА.

Британските военни експерти отбелязват, че преди това наемниците от "Вагнер" са се намирали "на няколкостотин метра" от пътя.

Министерството на отбраната в Лондон отбелязва също, че е имало недостиг на жива сила в редовете на “Вагнер”, след като от наемническата армия били освободени 5000 от  затворниците, наети да се сражават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай