Праплеменник на Кенеди шокира, какво направи в Украйна

28-годишният Конър Кенеди казал само на един човек къде се намира

Праплеменник на Кенеди шокира, какво направи в Украйна | StandartNews.com

Внук на Боби Кенеди разкри, че е пътувал до Украйна, за да се бие и е бил "готов да умре там", след като Киев призова чуждестранни доброволци да помогнат за защитата на страната.

28-годишният Конър Кенеди, праплеменник на президента Джон Ф. Кенеди, разкри, че по-рано тази година се е включил в боевете на североизточния фронт в Украйна, за да се изправи срещу Русия.

"Както много хора, бях дълбоко развълнуван от това, което видях да се случва в Украйна през последната година. Исках да помогна", написа той в Инстаграм, предава dnes.bg. "Когато чух за международния легион на Украйна, знаех, че ще отида, и отидох в посолството, за да се запиша на следващия ден."

След като напуска удобния си дом в Хамптънс за военната зона, Кенеди казва, че е казал само на един човек къде се намира и се е опитал да запази самоличността му в тайна.

"Не исках семейството или приятелите ми да се тревожат и не исках да бъда третиран по различен начин там. Влизайки в легиона, нямах предишен военен опит, не бях добър стрелец, но можех да нося тежки неща и се научих бързо. Бях готов да умра там. Така че скоро се съгласиха да ме изпратят на североизточния фронт", разказва той.

Синът на Робърт Ф. Кенеди-младши и покойната Мери Ричардсън Кенеди бе обект на медиен интерес и клюки преди десетилетие, когато имаше връзка с поп звездата Тейлър Суифт.

Президентът на Украйна Зеленски създаде Международния легион малко след началото на войната през февруари. В рамките на две седмици Украйна обяви, че повече от 20 000 чуждестранни доброволци от 52 страни са пристигнали да се бият.

Кенеди не разкри колко време е прекарал там, като признава само, че "времето му в Украйна не беше дълго, но видях много и почувствах много".

"Харесваше ми да бъда войник, повече отколкото очаквах. Страшно е. Но животът е прост и наградите за намиране на смелост и правене на добро са значителни. Приятелите ми там знаят защо трябваше да се прибера. Винаги ще им дължа примера им. Знам, че съм късметлия, че успях да се върна, но бих поел отново всички рискове, които поехме", допълва той.

Описвайки колегите си доброволци като "истински борци за свобода", той призова своите над 14 000 последователи в Instagram да се присъединят към Международния легион на Украйна, да помогнат на границата или да изпратят медицински консумативи.

"Тази война, както всички други, е ужасяваща. Хората, които срещнах, бяха най-смелите, които познавам."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай