Сряда,

Песков проговори за зверствата в Изюм

От: Агенция Стандарт -
5554
Песков проговори за зверствата в Изюм
A
A
A

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга твърденията на Киев за извършени от руските войски военни престъпления в град Изюм, Харковска област.

Според Песков Украйна се опитва да повтори в Изюм, по думите му, "успеха си с провокацията в Буча". 

"Това е същият сценарий като в Буча. Това е лъжа и ние ще защитаваме истината в цялата тази история", подчерта Песков пред журналисти, предаде БНР.

Миналата седмица в покрайнините на Изюм бяха ексхумирани около 450 тела. Според украинските власти при 99% от телата са открити следи от насилствена смърт.

Говорителят на Кремъл каза още, че полуостров Крим е неотменна част от Русия и че всякакви претенции към руската територия ще получат подходящ отговор.

Песков отказа да коментира предложението на чеченския лидер Рамзан Кадиров за формиране на доброволчески части в руските региони и посочи, че идеята трябва да бъде оценена от министерството на отбраната.

Помолен да коментира посещението в Ереван на председателя на Палатата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси Песков заяви, че Русия приветства стъпките, които на практика водят към нормализация на отношенията между Армения и Азербайджан.

"Времето ще покаже дали такива гръмки изявления и действия наистина помагат за тази нормализация", допълни той.

Говорителят на Кремъл коментира и финансовия спор между Унгария и Европейския съюз. По думите му Будапеща заема суверенна позиция по много въпроси и Москва приветства това.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com