Обрат! Неочакван ход от Зеленски

Какво става?

Обрат! Неочакван ход от Зеленски | StandartNews.com

Дългоочакваната украинска контраофанзива се отлага, обяви президентът Володимир Зеленски. Той обясни, че страната му се нуждае от повече време, защото в противен случай ще загуби много хора.

Контраатаката на Украйна може да бъде решаваща във войната, преначертавайки фронтовите линии, които от месеци остават непроменени. Говорейки в интервю за BBС от щаба си в Киев, Зеленски описа бойните си бригади като готови, но каза, че армията все още се нуждае от въоръжение, включително от бронирани машини. 

"С това, което вече имаме, можем да продължим напред, но бихме загубили много хора. Мисля, че това е неприемливо. Така че трябва да изчакаме. Все пак имаме нужда от още малко време", посочи президентът на Украйна, предаде България Он Ер.

Кога и къде ще се случи украинското контранастъпление - не става известно. Според Зеленски Русия разчита да замрази конфликта. Той отново отхвърли руското обвинение, че Украйна стои зад предполагаемата атака с дрон срещу Кремъл миналата седмица. По думите му това е изглеждала много изкуствено.

"Те постоянно търсят нещо, което да звучи като оправдание, казвайки: "Вие ни правите това, значи ние ви причиняваме онова", отбеляза Зеленски.

Междувременно руските сили укрепват отбраната си по фронтовата линия, която се простира на около 1450 км от източните региони на Луганск и Донецк, до Запорожие и Херсон на юг. Засега не се предвиждат преговори, тъй като и двете страни заявяват, че ще се бият до победа. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай