Обрат! Кого обвини Путин за войната

Руският президент получи акредитивните писма на 17 новоназначени посланици

Обрат! Кого обвини Путин за войната | StandartNews.com

Владимир Путин обвини САЩ за войната в Украйна. Това се случи на церемония в Кремъл, на която руският президент получи акредитивните писма на 17 новоназначени посланици.

Сред тях беше и посланикът на Съединените щати Лин Трейси, към която Путин се обърна с думите: "Използването от Съединените щати в тяхната външна политика на такива инструменти като подкрепата за така наречените цветни революции, подкрепата в този смисъл на държавния преврат в Киев през 2014г. в крайна сметка доведе до днешната украинска криза. И допълнително внесе негативния си принос за деградирането на руско-американските отношения".

"Отношенията между Русия и Съединените щати, от които пряко зависи глобалната сигурност и стабилност, за съжаление, преживяват дълбока криза. В нейната основа са принципно различните подходи към формирането на съвременния световен ред", каза още той.

Владимир Путин подчерта, че Русия се стреми да изгражда отношенията си със Съединените щати на принципите на равенството, уважението на суверенитета и ненамесата във вътрешните работи един на друг, предаде БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай