Наследник на Толстой каза кога Путин ще спре войната

Зам.-председателят на Държавната дума Пьотр Толстой заяви, че Русия е „разположила мирновременна армия“

Наследник на Толстой каза кога Путин ще спре войната | StandartNews.com

Русия ще прекрати войната с Украйна, която руските власти наричат ​​"специална операция", само когато нейните войски стигнат до полската граница. Това казва в интервю за италианския вестник La Repubblica, публикувано на 4 май, заместник-председателят на Държавната дума Пьотр Толстой, цитиран от „Гордон“. 

В интервюто Толстой споменава британския и италианския премиери Борис Джонсън и Марио Драги като поддръжници на Украйна.

„Въпреки помощта на Европа и истерията на Борис Джонсън или Марио Драги, ние ще приключим операцията, когато намерим за добре“. 

„Мисля, че ще спрем на границата с Полша“, казва Толстой, отговаряйки на въпрос за целта на „специалната операция“. И допълва, че Украйна ще бъде напълно „денацифицирана“ и „демилитаризирана“, „ще престане да представлява военна заплаха за Руската федерация и вече няма да има възможност да се превърне в анти-Русия, както се твърди, че се е опитал Западът да направи през последните 30 години."

Зам.-председателят на Думата смята, че действията му не предават наследството на неговия пра-пра дядо, известния писател Лев Толстой, тъй като той „е бил офицер от руската армия и е убивал британци и французи в Крим“. Фактът, че неговият прародител е бил и религиозен философ, проповядвал принципите на ненасилие и мир между хората, политикът не споменава.

Според него, тъй като Русия не е обявила пълна мобилизация, тя е „разположила мирновременна армия“, предава "Марица". Депутатът казва още, че "когато съдбата на страната е в опасност, единствената ни грижа е да подкрепим страната" и че не вижда никакво противоречие тук с наследството на Лев Николаевич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай