Събота,

Наш експерт разкри трагедията на Русия. Какво трябва да се случи?

От: Иван Ангелов, сн. архив -
2923
Наш експерт разкри трагедията на Русия. Какво трябва да се случи?
A
A
A

Държавните лидери на шест държави не са поканени днес на погребението на кралицата на Великобритания. Русия се оказва в една група със Сирия, с Венецуела, с Афганистан. Но, пък са поканени Северна Корея и Иран. Русия попада в онези държави, които в момента „се радват” на  безпрецедентна изолация. Тези констатации направи пред НоваНюз международният анализатор Владимир Чуков.

Той каза, че шест месеца след избухването на войната, нещата са вече очертани. „Важен е процесът, на който ще бъде обект Русия. Тя трябва веднъж завинаги да приключи със своите имперски амбиции. Русия е един много интересен микс от множество цивилизационни часови пояси. Ако в западната част на Русия живеят в края на миналия век, то в Далечния изток живеят още в 18 век. Тоест, един много интересен цивилизационен микс, който се управлява от доктрината „Андропов”. Той още по времето на Съветския съюз каза, че тази огромна територия, това са над 16 милиона кв. км, не може да оцелее без натиск, без управлението на силоваците".

„Ако не е Путин, ще бъде някой друг. Процесите в Русия трябва да доведат до един резултат, който е много сходен с 1990г. Москва в момента се управлява по начин, по който се е управлявало при Екатерина Велика. Става въпрос за това дали Путин ще успее да спре този процес, който се развива вътре в Русия - изолацията. Много зависи оттук насетне, дали Путин ще разбере, че е допуснал една стратегическа катастрофа или не. Според мен той не е в състояние да разбере това, което направи”, каза Чуков.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com