Напрежение. Байдън размаха пръст на Путин

След днешните разговори с Володимир Зеленски в Хирошима

Напрежение. Байдън размаха пръст на Путин | StandartNews.com

Путин няма да сломи нашата решимост. Това заяви Джо Байдън.

Поддръжниците на Украйна "няма да се разколебаят", заяви президентът на САЩ след днешните разговори с президента Володимир Зеленски, който направи изненадващо посещение в Хирошима за срещата на върха на Г-7.

ВИЖ ОЩЕ: Обрат! Зеленски изплю камъчето за Бахмут

Русия "няма да пречупи нашата решимост" да подкрепи Украйна, заяви Байдън пред репортери след края на тридневната среща на върха, на която украинският лидер привлече вниманието по време на дипломатическите разговори.

"Ние няма да се разколебаем, Путин няма да сломи нашата решимост, както си мислеше, че може", каза Байдън, предаде БГНЕС.

Зеленски пристигна в японския град след пробив в дългогодишната си кампания за получаване на одобрението на Вашингтон съюзниците да доставят произведени в САЩ изтребители, включително F-16.

Представителите на САЩ не бяха склонни да се съгласят, като се позоваха на разходите и времето, необходими за обучение, както и на риска от по-нататъшна ескалация на конфликта.

Но Байдън заяви, че е получил "категорично уверение от Зеленски, че те няма да го използват, за да продължат и да се придвижат към руската територия".

"Където и да се намират руските войски в рамките на Украйна и района, те ще могат да направят това", добави той.

В неделя Вашингтон представи и нов пакет оръжия за Зеленски, който разчита на запада за доставки, за да отблъсне 15-месечната руска инвазия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай