Събота,

Много напрежение от Кадиров! Изненадващи думи

От: Редактор -
3359
Много напрежение от Кадиров! Изненадващи думи
A
A
A

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров публикува 13-минутно гласово съобщение в канала си в Telegram, в което обаче вече говори не за "специална операция", а за "война", предаде Факти. Съдържанието на самото съобщение е доста разтегливо, пише руската редакция на BBC, но обръща внимание на някои от основните моменти:

"Казвахме, че провеждаме специална военна операция на украинска територия, но там вече има война [подсмърча и след това повтаря категорично] - на наша територия вече има война, дон." По-късно Кадиров няколко пъти се връща към тази мисъл и настоява, че случващото се трябва да се нарече война, противно на изискванията на Роскомнадзор.

"Много съм нещастен, дон, заради това." Кадиров, както и преди, призовава за по-нататъшна ескалация. Той говори за ударите на Украйна по "руска" територия, явно имайки предвид окупираните украински територии, като по думите му реакцията е слаба и всеки, изпратил снаряд по наша територия, трябва да бъде изтрит от земята.

Кадиров смята, че Западът е изчерпал възможностите за ответни мерки. "Няма да има повече, дон, по-лошо, дон, дон. Европа не разполага с достатъчно сили", смята той.\

По-рано Кадиров заяви, че в Чечения няма да има "частична мобилизация", тъй като републиката е преизпълнила плана си за сметка на доброволците. Но сега той смята, че народите на Северен Кавказ трябва да осигуряват много повече новобранци за армията, без да изключва и чеченците. 


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com