Събота,

Медведев не издържа, тежка закана към Германия

От: Иван Ангелов -
3289
Медведев не издържа, тежка закана към Германия
A
A
A

Зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш президент и премиер на страната Дмитрий Медведев нарече съобщенията за възможността за изграждане на германски завод за танкове в Украйна "тролинг" и припомни, че Русия разполага с подходящи ракети за този случай, цитира думите му ТАСС, предаде news.bg.

"Новината за изграждането на танков завод от концерна Rheinmetall в Малорусия прилича на примитивен тролинг на киевския режим", написа Медведев в събота в своя канал в Телеграм. Той добави, че ако германците все пак решат наистина да построят такъв завод, то в Руската федерация ще го очакват с нетърпение.

"Това събитие ще бъде подобаващо отбелязано със салюти от ракети "Калибър" и други пиротехнически средства", подчерта бившият руски президент и премиер.

Ръководителят на Rheinmetall Армин Папергер каза по-рано, че отбранителният концерн преговаря с Киев за изграждането на завод в Украйна, който ще може да произвежда до 400 от най-новите танкове Panther (Panther KF51) годишно. Папергер отбеляза, че Rheinmetall очаква решение през следващите два месеца.

Panther беше представен през лятото на 2022 г. като конкурент на основния боен танк Leopard на Бундесвера. В Русия той се разглежда като германски отговор на новото поколение руски танкове Т-14, базирани на платформата Армата.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com