Кличко с горещ коментар. Какво трябва да направи Германия за Украйна

Кличко похвали Германия за оръжията, които е изпратила досега

Кличко с горещ коментар. Какво трябва да направи Германия за Украйна | StandartNews.com

Бившият боксов шампион от Украйна Владимир Кличко, който е брат на кмета на Киев Виталий Кличко, призова Германия да достави танкове на Украйна, за да подпомогне контраофанзивата ѝ срещу руските сили, предаде БТА. 

"Само със съвременни оръжия, със съвременна технология можем да сложим край на тази война и да спрем Русия", заяви днес 46-годишният Кличко в интервю за ДПА, броени часове преди да му бъде връчена медийна награда в Потсдам, който се намира недалеч от Берлин. На церемонията по връчването на наградата реч произнесе германският канцлер Олаф Шолц.  

Кличко направи това си изявление малко след като германската министърка на отбраната Кристине Ламбрехт заяви, че Берлин ще достави на Украйна още две залпови ракетни установски МАРС и 50 бронетранспортьора "Динго". 

Германското правителство бе подложено на критики през последните седмици за това, че не изпраща на Украйна тежко въоръжение, като например танкове "Леопард" и артилерийски бойни машини "Мардер". 

Кличко похвали Германия за оръжията, които е изпратила досега, но отбеляза, че "не получаваме обаче това, от което се нуждаем".

"Колкото по-дълго продължава войната, толкова повече хора губим", каза още той и изтъкна, че в момента руските сили унищожават ключова украинска инфраструктура, а заплахата за петте ядрени централи на Украйна все още е актуална.

Братята Кличко имат силни връзки с Германия, тъй като са прекарали там по-голямата част от времето си като професионални боксьори, отбелязва ДПА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай