Кличко нокаутира политиците ни с думи

Някои български политици се държат като полубременни

Кличко нокаутира политиците ни с думи | StandartNews.com

Кметът на Киев Виталий Кличко нокаутира с думи българските политици, часове след като нашата делегация отпътува от украинската столица, а ракети удариха центъра на Киев и взеха цивилни жертви.

„Можете ли да си представите някой да унищожава сгради в София, или друг български град? Никой не дава гаранции на никого. А някои български политици се държат като полубременни. От една страна са срещу войната, от друга - искат да имат добри отношения с Русия”, заяви Кличко пред бТВ. И допълни: „Днес светът е черно-бял - или си на страната на Украйна, или на страната на руския агресор.”.

Всяка търговия и бизнес отношение с Русия означават подкрепа за войната”, категоричен бе Кличко.

На въпроса: „България декларира подкрепа за Украйна, но не предоставя оръжия на Вашата страна. Възможна ли е трети вид подкрепа в тези времена или има само две позиции?”, сметът на Киев отговори: „Виждаме го. Имаме агресор, който започна война и убива хора. Без причина, с фалшиви обяснения за специализирана операция срещу украинската армия. Това е блок с апартаменти, с мирни граждани. В нашия град вече над 100 мирни граждани загинаха - четири деца, 435 души за тежко ранени. Вижте Буча, Ирпен, Гостомел, Мариупол, Харков, Чернигов. Отговорът е ясен.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай