Вторник,

Киев измисли как ще си връща Крим от руснаците

От: Иван Ангелов -
2104
Киев измисли как ще си връща Крим от руснаците
A
A
A

Олексий Данилов, ръководител на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, заяви днес, че Киев е разработил план в 12 точки за Кримския полуостров, след като Украйна си го върне от Русия, предаде ДПА.

Планът включва разрушаване на Кримския мост, който осигурява пътна и железопътна връзка между полуострова и континентална Русия над Керченския пролив. Той включва и чистка на всички онези, които са служили на руските власти, откакто Русия обяви, че анексира Крим през 2014 г. Олексий Данилов определи всички тези хора като "измет". Той посочи за модел на действие за украинските власти денацификацията на Германия след Втората световна война.

Според втория етап на плана на Киев за Крим сътрудниците на руснаците и предателите на украинската държава ще бъдат съдени, а руснаците, които са се установили на полуострова след февруари 2014 г. ще бъдат изгонени и покупката на тяхното имущество ще бъде анулирана.

Политическите затворници, в това число и много кримски татари ще бъдат пуснати на свобода, съгласно плана.

"Дълготрайна програма за детоксикация ще бъде приложена с цел неутрализиране на последиците от руската пропаганда върху общественото съзнанието на част от населението", каза Данилов.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com