Какво ще видим на пътя! Убийците на танкове минават през България

На гръцкото пристанище Александруполис бойните машини "Брадли" се прехвърлят от кораби на камиони

Какво ще видим на пътя! Убийците на танкове минават през България | StandartNews.com

САЩ доставят на Киев "убийците на танкове" "Брадли" през България. Гръцките медии проследиха трансфера на американски бойни машини към Украйна, като изрично отбелязват, че маршрутът преминава през България.

С репортажи от пристанище Александруполис медиите съобщават за трансфер на американски бойни машини "Брадли", които за първи път се предоставят на Киев.

На гръцкото пристанище те се прехвърлят от кораби на камиони, които ги транспортират до Украйна. Отбелязва се, че маршрутът по суша преминава през България.

По-рано украинският президент Зеленски каза, че украинската армия има нужда точно от този вид бойни средства.

Бронираните машини "Брадли" разполагат с ефективни противотанкови оръдия, поради което са известни с прозвището "убийци на танкове".

Смята се, че тези машини ще осигурят значително увеличение на бойните способности на сухопътните войски, тъй като по същество са лек танк. За разлика от М113, който САЩ предадоха на Украйна по-рано, "Брадли" е добре въоръжен с мощно 25-милиметрово оръдие и противотанкови ракети TOW. Съединените щати разполагат с много от тези бойни машини, така че доставката не е проблем, съобщи БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай