Светът на нокти. Дипломатите от ЕС на спешна среща заради Русия

Министрите ще обсъдят продължаващата военна подкрепа за Украйна

Светът на нокти. Дипломатите от ЕС на спешна среща заради Русия | StandartNews.com

Водещи дипломати от Европейския съюз ще проведат извънредна среща късно в сряда в кулоарите на ООН, след като Русия мобилизира резервисти да се бият в Украйна. „Сега ще свикам извънредна среща, за да потвърдя отново нашата подкрепа за Украйна и да предупредя международната общност за ситуацията, в която ни постави Путин.

Министрите ще обсъдят продължаващата военна подкрепа за Украйна, нови санкции срещу Русия“, каза първият дипломат на ЕС Жозеп Борел в Ню Йорк по повод предстоящата в сряда вечерта среща на външните министри на ЕС.Според него ЕС помага на Украйна, но не възнамерява да се намесва в конфликта с Русия.

"Ние не участваме във войната. Едно е да осигуриш военна подкрепа, друго е да се включиш във войната. Това не е и няма да бъде", каза той.Германският външен министър Аналена Бербок каза пред репортери, че срещата ще обсъди речта на руския президент Владимир Путин, в която той мобилизира резервисти и отправи слабо завоалирана заплаха за използване на ядрени оръжия във връзка с войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай