Известен украински актьор даде живота си за родината

Паша Лий е бил убит в Ирпен

Известен украински актьор даде живота си за родината | StandartNews.com

Известният украински актьор Паша Лий се включи във войната като боец от Териториалната отбрана на родината си. За съжаление той е бил убит в Ирпен при сблъсъците с руските специални сили.

За смъртта на 33-годишната знаменитост, загинала при обстрела на цивилни по време на евакуацията на града, пръв в социалната мрежа съобщи журналиста и адвокат Ярослав Куц.

"Нямахме време дори да си направим снимка. Почивай в мир!", гласи публикацията му във Фейсбук, предизвикала тъга у стотици потребители на платформата, които изразиха своята скръб в коментарите под нея.

Популярното лице от малкия и големия екран се присъедини към защитата на своята държава на първи март, предава "Дир". Последната му снимка в Инстаграм е качена малко след това, като на нея той стои пред фотографския обектив във военна униформа. В посланието към нея той обяснява, че в продължение на 48 часа не е имал възможност да споделя нищо във виртуалното пространство заради бомбардировките. Постът му завършва с думите, че въпреки това дори за миг не е загубил увереността си, че ще се справят с положението и Украйна ще устои на инвазията.

Редица колеги на звездата от "Штольня", "Тіні незабутих предків", "Зустріч однокласників" му отдадоха почит във виртуалното пространство, скърбейки за неговата загуба. Фронтменът на група "Pianoboy" - Дмитрий Шуров, нарече Паша изключително талантлив и мил, посочвайки го за най-красивият артист от всички. Той добави, че сега актьорът е отлетял към своята планета на справедливост и светлина.

Тарас Цимбалюк, участвал в множество хитови украински продукции, го определи за свой брат.

"Всички плачем. Светла памет на нашия герой! Ти беше първият актьор, който сподели своя опит и знания с мен. Не съм забравил нито един от уроците ти и ще ги помня до края на живота си", написа Ксения Мишина.

"Това е украински актьор, който защити страната си не на сцената или от екрана, а на първа линия! Талантите не трябва да бъдат там!", написа Юлия Синкевич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай