Сряда,

Искат от България да даде ракети на Украйна

От: Рачо Рачев -
2513
Искат от България да даде ракети на Украйна
A
A
A

„Файненшъл таймс“ съобщи в своя статия днес, че американският министър на отбраната Лойд Остин ще се опита да убеди Словакия и България да предоставят за отбраната на Украйна ракетни комплекси С-300 по молба на украинския президент Володимир Зеленски.

Според изданието министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин ще настоява за още една ключова инициатива, обявена от президента Джо Байдън в сряда вечерта: да помогне на Украйна да осигури противовъздушни ракети с голям обсег.

В статията се посочва, че тази седмица Остин ще се срещне със своите словашки и български колеги като част от тези усилия. И двете страни разполагат с ракетни комплекси С-300, съветска система, която украинците знаят как да използват. Американски законодатели и от двете основни пари - демократическата и републиканската - призоваха Вашингтон да достави подобни ракетни комплекси на Украйна.

"Нашият фокус е върху разговорите със съюзниците и партньорите, които могат да имат такива системи, които украинците могат да използват“, каза висшият американски служител по отбраната, пише "Файненшъл таймс".


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com