Губи ли Путин? Горещо от Борел

Предвижда се от ноември да започне обучение в ЕС първоначално на 15 000 украински военни

Губи ли Путин? Горещо от Борел | StandartNews.com

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви днес, че руският президент Владимир Путин губи политически и морално с войната в Украйна. Подкрепата на ЕС за Украйна остава най-първостепенната ни задача, добави той, предава БТА.

Борел поясни, че с днешното решение на европейските външни министри се предвижда от ноември да започне обучение в ЕС първоначално на 15 000 украински военни. Той отбеляза, че обучението ще продължи поне две години.

Събираме доказателства и сме готови да реагираме със средствата, с които разполагаме, заяви Борел по повод съмненията, че използваните от Русия дронове за удари в Украйна са доставени от Иран. Той уточни, че Техеран решително отрича да са използвани ирански дронове във войната в Украйна.

Унгария досега е подкрепяла или не се е възпротивявала на санкциите срещу Русия, посочи Борел по повод предприетата от унгарските власти кампания срещу санкциите. Той добави, че Будапеща не е възразила и срещу днешното решение за обучение на украински военни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай