Вторник,

Готвачът на Путин зарадва Украйна за Великден

От: Агенция Стандарт -
2476
Готвачът на Путин зарадва Украйна за Великден
A
A
A

"Готвачът на Путин" Евгений Пригожин зарадва Украйна за Великден.

Руска частна военна компания "Вагнер" е върнала най-малко 100 украински военнопленници на украинските сили по случай православния Великден, показва видеоклип, разпространен днес от основателя на компанията.

"Подгответе всички, нахранете ги и им дайте вода, прегледайте ранените", казва Пригожин в клипа, публикуван в "Телеграм" от пресслужбата му. После на кадрите се вижда група украински пленници, на които се казва, че ще бъдат върнати на украинските сили, за да отбележат православния Великден, посочва Ройтерс, пише БТА.

"Надявам се, че няма да попаднете отново в ръцете ни", обръща се към тях въоръжен войник от "Вагнер", преди да им бъде наредено да се качат в камион, като някои от тях товарят пакети с бутилки вода.

Над 100 мъже, някои от които куцат, а други са в носилки, носени от техни другари, бяха показани да вървят в редица по кален път, докато мъж, качен върху танк, държи бяло знаме.

Началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски - Андрий Ермак - съобщи, че 130 украински военнопленници са освободени и са се върнали у дома при "голяма великденска размяна". Не е ясно колко руснаци са били освободени при нея.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията