Голяма закана! Какво отмъщение готви Украйна на Москва

Разкрития на военни експерти

Голяма закана! Какво отмъщение готви Украйна на Москва | StandartNews.com

Украйна би могла да използва дронове, доставени от Запада, или свои собствени разработки, за да нанесе удар по залива в Севастопол. Дори най-примитивният дрон, като Shahed 136, може да достигне до Москва.

Военният експерт Юрий Фьодоров заявява за това в разговор с руския правозащитник Марк Фейгин, съобщава "УНИАН"

"Москва е забравила принципите на Стария завет: "Око за око, зъб за зъб." Според мен има два много интересни момента в тази история за удара по Севастопол. Първият е какъв вид безпилотни апарати са извършили удара.

В същото време той припомня, че Украйна може да атакува територията на Крим, тъй като за окупираните територии не важат ограниченията за използване на оръжия от западните партньори.  Освен това той смята, че украинските въоръжени сили са могли да използват дрон украинско производство.

"Най-сложното нещо в един дрон е системата за насочване. В Харков има много добър център за разработване на системи за насочване, който осигурява практически всички съветски ракети. Там е запазена технологията, запазен е интелектуалният потенциал, т.е. хората, които знаят как да направят всичко това, да направят всичко.

- Що се отнася до поддръжката на системата, Украйна има потенциала да разработва и създава контролните блокове. По този начин 40-50 килограма експлозиви могат да бъдат доставени на доста голямо разстояние.

- Един безпилотен апарат, дори примитивният Shahed 136, в чиито тактико-технически данни са указани 1000-1500 километра, може да достигне Москва", обяснява Федоров.

Според него дори любител може да зареди карта с цели в дрона, така че всичко е възможно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай