Една година война! Нов удар срещу Русия

Европейският съюз одобри десети пакет ограничения срещу Русия

Една година война! Нов удар срещу Русия | StandartNews.com

В първата година от началото на войната в Украйна международната общност обяви налагането на нови санкции срещу Русия и трети страни, подкрепящи действията на Москва на украинска територия.

Европейският съюз одобри десети пакет ограничения срещу Русия.

"Заедно страните членки наложиха най-мощните и широкообхватни санкции, за да помогнат на Украйна да спечели войната", заяви шведското председателство.

Лидерите на Г-7 отправиха предупреждение към всяка държава, подпомагаща войната на Русия в Украйна и разкриха набор от нови икономически санкции срещу Москва.

В координация с партньорите си Съединените щати обявиха ограничения срещу над 200 руски лица и компании и нова военна помощ за Украйна.

Канада също съобщи за санкции и предоставянето на 4 танка "Леопард 2" и боеприпаси.

По повод годишнината от нахлуването на Русия украинският президент Володимир Зеленски отправи нови призиви към съюзниците на фона на продължаващите сражения в южните и източните райони.

"Ако партньорите си спазят обещанията и крайните срокове, победата ни чака със сигурност. Ако всички си напишем домашното, можем да победим.", каза Зеленски и заяви, че планира да се срещне с китайския лидер Си Цзинпин, но не уточни кога.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай