Вторник,

Драма за Русия! Украйна готви суперизненада

От: Редактор -
14058
Драма за Русия! Украйна готви суперизненада
A
A
A

Според редица източници, поради разширяването на зоната, контролирана от украинските войски в района на Харков, украинските войски изпитват сериозен недостиг на военна техника, но благодарение на доставката на словенски танкове M-55S, украинските военни може да започне офанзива в една от посоките през следващите седмици, пишат агенциите.

В същото време изданието "Политико" съобщава и за плановете на Въоръжените сили на Украйна да организират пълномащабно настъпление в едно от направленията, но според журналисти Киев възнамерява да получи западни танкове.

„Украйна спешно изисква модерни танкове, за да помогне на силите си да постигнат бърз успех на североизток и да получат контрол над повече територия, но Западът се бави. 

Танковете са на първо място в списъка с желания на Киев, тъй като Украйна настоява за своите победи в Източен Донбас на фона на прегрупирането на Русия този месец. Искането придоби нова спешност тази седмица, след като Владимир Путин обяви, че частично ще мобилизира допълнителни 300 000 войници, голяма ескалация в кампанията.

При създалата се ситуация анализатори смятат, че украинските войски ще предприемат контраатака или на Херсонското направление, или в Луганска област, пише Блиц..


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com