Див скандал с референдумите! Искат Русия вън от всичко живо!

Както се очакваше, с голямо мнозинство печели отговорът за откъсване от Украйна

Див скандал с референдумите! Искат Русия вън от всичко живо! | StandartNews.com

Руските власти съобщиха, че са готови окончателните резултати от т.нар. референдуми в Украйна. Вече са преброени всички бюлетини, казват държавните медии в Москва.

Както се очакваше, с голямо мнозинство печели отговорът за откъсване от Украйна. Според резултатите, над 96% от гласувалите са подкрепили присъединяването към Москва.

В Украйна лидерите на самопровъзгласилите си републики се очаква официално да поискат присъединяване към Русия. В петък е планирана реч на руския президент. Според британското военно министерство тогава Путин ще обяви анексирането на окупираните райони. Украйна и западните държави заклеймиха вота.

Референдумите се проведоха в ненормални условия. Руската армия не контролира изцяло нито една от четирите области, където имаше гласуване. А на територията на всичките се водят бойни действия. Не е ясно кой е гласувал, нито дали го е направил доброволно. Украйна и съюзниците й разглеждат обявеното в Москва като още един опит за ескалация на войната.

Украинският президент Володимир Зеленски пък призова Русия да бъде лишена от членство в Съвета за сигурност на ООН и да бъде изключена от всички международни организации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай