Бой по Украйна! Нови руски ракети рушат инфраструктура

Президентски съветник каза, че срещу Украйна са били изстреляни над 120 ракети

Бой по Украйна! Нови руски ракети рушат инфраструктура | StandartNews.com

За нова вълна от руски ракетни удари днес в няколко региона, съобщи Украйна, включително столицата Киев, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Сирени за въздушна тревога прозвучаха сутринта на различни места в страната, а властите заявиха, че е имало взривове в няколко града, включително Киев.

Украинските военновъздушни сили заявиха, че Русия е извършила през нощта удари с дронове камикадзе и е атакувала Украйна "от различни посоки" с крилати ракети.

Президентският съветник Михайло Подоляк каза, че срещу Украйна са били изстреляни над 120 ракети.

Регионалната администрация в столицата каза, че системите за противовъздушна отбрана са били задействани за отблъскване на продължаващите ракетни удари. Според властите отломки от свалена руска ракета са повредили частна сграда и паркирана наблизо кола в Дарницки район в Киев.

Местните власти в Киев, Харков и Лвов съобщиха за експлозии. Кметът на столицата Виталий Кличко написа в "Телеграм", че в града може да има прекъсвания на електричеството, и призова хората да заредят своите устройства и да се запасят с вода.

Властите в Днепропетровска и Одеска област също обявиха спирания на тока, за да се намалят до минимум евентуалните щети върху енергийната инфраструктура.

Управителят на Николаевска област Виталий Ким каза, че пет ракети са били свалени над Черно море. Две ракети са били свалени над Сумска област, която граничи с Русия, заяви Северното командване на украинските въоръжени сили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай