Байдън изпадна в ярост. Тежки думи за Русия

Коментира издевателствата в Буча и борбата на Украйна

Байдън изпадна в ярост. Тежки думи за Русия | StandartNews.com

В Украйна се случват "огромни военни престъпления". Това каза американският президент Джо Байдън по време на реч във Вашингтон.

"Хладнокръвно екзекутирани цивилни и хвърлени тела в масови гробове. Усещането за бруталност и безчовечност е видимо за целия свят", изтъкна той. 

"Отговорните нации трябва да се съберат, за да държат тези извършители отговорни и заедно с нашите съюзници и партньори ще продължим да увеличаваме икономическите санкции върху Путин и с това да засилим икономическата изолация на Русия", заяви президентът.

По думите му санкциите на Запада целят свиване на БВП на Русия поне двойно за година, като санкциите вероятно ще "заличат" последните 15 години от финансовите печалби на Русия, съобщи БГНЕС.

Президентът похвали украинската армия с думите: "Благодарение на храбростта и бойния дух на украинския народ, Русия вече се провали в първоначалните си военни цели.

Русия искаше да превземе столицата Киев и да свали нейното демократично избрано правителство. Тази битка далеч не е приключила. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай