Петък,

Азовци вдигнаха бялото знаме. Започна евакуация

От: СТАНДАРТ -
5327
Азовци вдигнаха бялото знаме. Започна евакуация
A
A
A

Започна евакуация на ранените бойци от "Азов", които се намират на територията на "Азовстал", съобщиха руски медии. За целта се проведоха преговори между техни представители и руските военни.

В района на "Азовстал" е въведен режим на затишие и е отворен хуманитарен коридор, потвърди по-късно и Министерство на отбраната на Руската федерация, предаде Дир.бг.

Ранените бойци се транспортират в болница в Новоазовск на територията на ДНР, гласи съобщението, уточни "Интерфакс".

Група от 9-10 бойци от батальона "Азов", които се намират на територията на блокирания завод "Азовстал", са излезли от укритията с бяло знаме и са започнали преговори с руските военни за евакуация на ранените, пръв съобщи Александър Ходаковски, ръководител на батальона "Восток" от ДНР, цитиран от Интерфакс.

"В момента тече преговорен етап. Това е първата излязла група. Изясни се, че групата идва от името на по-голям брой военни, които се намират на територията на "Азовстал", каза Ходаковски в ефира на телеканала "Русия 1", съобщава "Интерфакс".

"Няколко наши военни, офицери, заедно с тази група, която излезе от тунела с бели знамена, отиде отново там заедно с тях, за да продължат преговорите", добави Ходаковски.

По-късно той написа в Телеграм-канала си, че "евакуацията на ранените е започнала" от територията на "Азовстал".

"Има проблем с транспортирането, към нашата страна се обърнаха за помощ за ускоряване на процеса, да предоставим допълнителни носилки", допълни военният командир от непризнатата ДНР.

Според онлайн изданието "Русская весна" ранените бойци от "Азов" се транспортират към болница на територията на Донецк.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com