Американци изнесоха тайна за руската офанзива в Бахмут

Институтът за изследване на войната публикува анализ за най-продължителната битка

Американци изнесоха тайна за руската офанзива в Бахмут | StandartNews.com

Офанзивата на Русия срещу Бахмут изглежда буксува, смята Институтът за изследване на войната, който публикува анализ за най-продължителната сухопътна битка от началото на войната в Украйна, предаде АП.

Руската армия и подразделения на частната военна компания "Вагнер" продължават да извършават сухопътни атаки срещу града, но няма данни за съществен напредък, каза заяви базираният във Вашингтон мозъчен тръст.

В анализа се цитира говорителят на Източната групировка на украинските въоръжени сили Сергий Черевати, че боевете в района на Бахмут са били по-ожесточени тази седмица, отколкото през предишните.

Украинските войски продължават да удържат Бахмут с цел "да спечелят време" за организиране на контраофанзива срещу руските сили в района на този град в Източна Украйна, който Москва от миналото лято се опитва неуспешно да превземе с цената на тежки загуби, отбелязва Франс прес.

"Истинските герои са защитниците, които удържат фронта на изток", каза командващият сухопътните войски на Украйна Олександър Сирски.

"Трябва да спечелим време, за да съберем резерви и да предприемем контраофанзива, което ще е съвсем скоро", добави той, цитиран от пресслужбата на украинската армия.

Украинското министерство на отбраната съобщи, че въоръжените сили на страната са отразили онзиден "повече от 100 вражески атаки" в основните зони на бойни действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай