Адът се изля върху Мъск. Каза как да има мир между Киев и Москва

Милиардерът пусна в туитъра си всички варианти, по които според него конфликтът в Украйна може да приключи

Адът се изля върху Мъск. Каза как да има мир между Киев и Москва | StandartNews.com

Адът се изля върху най-богатият човек на планетата – Илон Мъск, след като в свой стил милиардерът пусна в туитъра си всички варианти, според него, по които конфликтът в Украйна може да приключи. Очаквано, нито една от опциите на Мъск не бе в полза на Зеленски, което пък разгневи доскорошните дружки на предприемача в Киев, които го боготворяха, когато им осигури безплатен достъп до интернет чрез частната си сателитна мрежа „Старлинк”, пише Флагман".

„Как да има мир между Украйна и Русия:

1. Да се проведат наново референдуми в анексираните територии, този път под наблюдението на ООН. Русия да излезе от там, ако това поискат хората;

2. Крим да стане официално част от Русия, както е било от 1783 г. до грешката на Хрушчов;

3. Да се осигури водоснабдяване на Крим;

4. Украйна да остане неутрална”, написа накратко в Туитъра си Илон Мъск.

Реално тези предложения съвсем не могат да се определят като неразумни, но пък точно това предзвика и острата реакция. Мъск допълни изказването си с изречение, което допълнително нажежи страстите: „Това така или иначе е най-вероятният край на конфликта – въпросът накрая обаче е колко още хора трябва да умрат”.

Първи отговор на изказванията на Мъск даде високопоставен дипломат – посланикът на Киев в Германия Андрий Мелник, който написа: „Да ходиш на ма*ната си е моят много дипломатичен отговор към теб”.

Публикацията на Илон Мъск видя и самият президент на Украйна Володимир Зеленски. Той публикива своя анкета на собствения си туитър, саркастично, с две опции – „Кой Илон Мъск харесвате повече? Този, който подкрепя Украйна или този, който подкрепя Русия?”. На което пък получи интересен отговор от политическия анализатро Дейвид Мейз: „Аз харесвам този Илон, който подкрепя мира и е против ядрената война. Всички обаче знаем кой Илон вие харесвахте, като ви осигури „Старлинк”.

Как милиардерът може да бъде атакуван като „про-руски” настроен сега, след като вече направи достатъчно в подкрепа на Украйна показва, именно колко публичната дискусия по темата е достигнала до тотална липса на толерантност към чуждото мнение. По повод критиката от някои от феновете му, които изтъкнаха, че „можел да ядоса много украинци” с публикациите си, Мъск беше прям:

„Вие си мислите, че на мен ми трябва да съм популярен. Не ми пука за това. Пука ми обаче, че милиони може да умрат безпредметно, за да се постигне резултатът, който вече описах”. И стартира нова анкета: „Да или не? Хората от Донбас и Крим трябва сами да преценят дали искат да са част от Русия, или от Украйна”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай