И комарджии полудяха от съдийската сеч срещу Ливърпул

Фен загуби 11 000 евро

И комарджии полудяха от съдийската сеч срещу Ливърпул | StandartNews.com
  • Фен загуби 11 000 евро

Един от най-скандалните моменти през този сезон във Висшата лига със сигурност ще бъде отмененият гол на Луис Диас в мача между Тотнъм и Ливърпул, който в крайна сметка струва скъпо на "червените" при гостуването в Лондон.

Скандалът, свързан с неадекватните некадърници, наречени британски футболни съдии, продължавна с огромна сила.

Тимът от Анфийлд загуби точки и вероятно - върха в таблицата, така че е съвсем естествено за гола, който можеше да промени много неща, да се говори дълго. Възмутен е и англичанин, който заради това загуби около 11 хиляди евро.

"Със сигурност някой трябва да ми плати за това!?", каза Райън Хол.

На билета от 10 паунда той прогнозира, че Коди Гакпо, Сон и Луис Диас ще отбележат гол, а Макалистър, Удоджи и Бисума ще бъдат с жълти картони. Ако голът на Диас не беше отменен, сега той щеше да спечели и щеше да планира къде да похарчи парите си. Затова и яростта му не е изненадваща.

Червените може да съдят Висщата лига

Ливърпул ще проучва възможностите след скандално отменения гол на отбора и големия гаф на ВАР в мача срещу Тотнъм в събота.

Късно снощи Червените излязоха със специално изявление по повод случилото се, в което твърдят, че не са никак доволни дори от полученото извинение от организацията на съдиите. Eто какво пише в него.

"ФК Ливърпул приема и отчита признанието на организацията на реферите. Ясно е обаче, че правилата не бяха приложени коректно и това наруши честността на спорта.

Разбираме напълно, че съдиите работят под голямо напрежение, но не сме доволни от това, че не бе взето необходимото време, за да се стигне до вярното решение и след това нямаше допълнителна намеса".

"Тези действия бяха определени като "значима човешка грешка", което обаче е неприемливо за нас. Всички решения трябва да се взимат след внимателно преглеждане на положенията.

Това е от изключително значение за бъдещите решения, като трябва да се направят подобнения, за да се избегнат подобни случаи. В същото време ние ще проучим всички възможности, при положение, че е ясно, че трябва да се намери решение" се казва в изявлението.

Четирима неадекватни типове

Защото по време на мача на "червените" срещу Тотнъм не просто бе допусната грешка - това се случва - а бе отменен гол, въпреки че хората в стаята за ВАР видяха и се убедиха, че е редовен.

Просто са сбъркали, като са казали на съдията на терена да продължи играта, мислейки, че всъщност попадението на Луис Диас е признато от него.

И после не са имали сили и смелост да му кажат в аудио връзката да спре играта и да върне ситуацията, признавайки гола. Това се случи при 0:0, а Ливърпул загуби мача с 1:2.

Ситуацията е толкова абсурдна, че няма никакво обяснение. Това от съдийската комисия е, че има "човешка грешка" при комуникацията.

Как е възможно обаче четирима души в стаята за видеоасистенция на арбитрите да видят, че засада няма, а да не успеят за да кажат на рефера на терена, който чака отговор от тях?

"Затова и за нас е незадоволително, че не е оставено достатъчно време да се разреши ситуацията, да се вземе правилното решение. Неприемливо е и обяснението, че това е просто "човешка грешка".

Искаме пълно и открито разследване на случая, за да разберем детайлите по него. Всички клубове имат полза от това, за да не се допусне такава ситуация и в бъдеще" , се казва в позицията на ФК Ливърпул.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай