БГ резил!  Защо му трябваше на Бакеро

Славия се раздели с испанския си треньор Хосе Мария Бакеро, потвърдиха от клуба във вторник

БГ резил!  Защо му трябваше на Бакеро | StandartNews.com
  • Изкара само 8 мача в родната джунгла

Още от самата изненадваща новина, че футболната легенда на Барселона Хосе Мария Бакеро стана треньор на Славия бе ясно, че ще гледаме поредната екзотична авантюра в джунглата на българския футбол.

Никой нормален човек не можеше да си представи, че този иначе обичан играч със световна известност ще изкара дълго време в бърлогата на нашата дивотия, наречена шампионат.

И съвсем, съвсем скоро за приятеля на Христо Стоичков дойде очакваната новина.

Славия се раздели с испанския си треньор Хосе Мария Бакеро, потвърдиха от клуба във вторник.

"Ръководството благодари на испанския специалист за положените усилия, професионализма и всеотдайността в работата заедно през последните месеци. Оставаме с най-добри приятелски чувства", се казва в съобщението на "белите".

Бившият футболист на Барселона и испанския национален отбор Бакеро беше начело на столичани в само 8 мача, записвайки 1 победа, 1 равенство и 6 поражения. В края на миналата седмица Славия загуби с 1:2 у дома срещу Локомотив (София).

Това е осми уволнен треньор от началото на сезона в Първа лига, като са изминали едва девет кръга.

Очаква се официалното потвърждение за назначението на новия треньор на Славия - Иван Колев. Опитният специалист се завръща начело на "белите", след като води тима през 2014 и 2015 година.

За последно Колев бе начело на Локомотив (София), като помогна на "железничарите" да се върнат в елита след 6-годишна пауза.

Очевидно Бакеро е бил закъсал профeсионално, за да тръгне да обикаля така света, а и все пак авантюрата беше и за неговия син.

Но футболист с живот, битие и кариера на такова ниво няма как да се слее органически  с въздуха на Венци Стефанов.

А ако му преведат и хумора, с който се украсяват интервютата на футболни босове у нас, той просто няма да разбере къде се е намирал.

Тук не е за треньори от Западна Европа и това ськаш е странно, че не са го разбрали вече всички. 

Такива назначения в  първенства като нашето са не само екзотика, но и мъка за постъпилите на работа....

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай