Занаятчии отварят салони на плажа

Занаятчии отварят салони на плажа | StandartNews.com

Свети Влас. Салони за красота на открито е хитът на сезона по южните черноморски плажове. Под пъстроцветна тента е разположен целият реквизит на занаятчиите. На „Робинзон" край Свети Влас под леката сянка правят масажи на тялото, топят и целулита. Цените са от 15 лв. за разтривка на гръб до 45 лв. за аромотерапия. Срещу 35 лв. пък правят масаж за топене на целулита. Процедурата трае по 15 минути, но възпълнички рускини лягат всеки ден за по половин час. Масажистката не остава без клиенти, видя наш репортер.

На съседен плаж пък правят подстрижки. Мъже, жени и деца по бански сядат за по двадесетина минути за нова прическа. Намаляването на косите струва от 20 до 30 лв. Избелели от слънцето коси стават свежи с ново боядисване, което за най-дългите излиза до 50 лв.

На плажа са и фотографите. Те минават по няколко пъти между шезлонгите, щракат и само след час-два клиентът може да получи снимките си. Цената е от 5 до 8 лева в зависимост от формата. За набиране на клиенти работят и аниматори, облечени като Мики Маус или Зайо Байо. Кое дете не иска да се снима заедно с героите от книжките си? На таблото за готова продукция има винаги по стотина фотографии, изложени за разпознаване и покупка.

На плажа работи и художник. Талантлива зографка прави портрети не от натура, а от снимка на клиента. Нужни са и само 4 - 5 часа, за да пресъздаде образите с бои. Ако рисуваме от натура, клиентите ни ще загубят много от времето си за плаж, обяснява жената.

Най-изобретателни са хората от развлекателния бранш. Това лято те печелят най-много от морска разходка на диванче. Върху надуваем диван сядат по 5 – 6 деца и моторница го превръща в лодка за разходка. Насядалите деца се радват над вълните, особено ако скоростта на моторницата се вдигне чувствително. За разходката татковците плащат по 15 лв. Същото удоволствие се предлага и на възрастни. Те влизат в „банана" – надуваема лодка с формата на южния плод и моторницата ги завлича в морето. Няколкото обиколки им излизат по 20 лв.

Случаят „Илинден" обаче е обица на ухото на тези, които предлагат морските удоволствия. И за диванчето, и за „банана" те раздават на клиентите си спасителни жилетки. Кормчията не потегля към дълбокото, докато не провери дали добре са закопчани към тялото на всеки. Със спасителни жилетки возят и малки корабчета, които придвижват хора от плаж до плаж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай