Учиха ресторантьори как да съхраняват храната

Учиха ресторантьори как да съхраняват храната | StandartNews.com

Ценни съвети и препоръки получиха хотелиери и ресторантьори в курорта Банско от експерти на Областна дирекция по безопасност на храните – Благоевград, Регионална здравна инспекция, Регианална дирекция "Автомобилна администрация" и община Банско.

Целта на срещата бе запознаване на представителите на туристическия бранш с нормативните изисквания в няколко сфери и дискутиране на проблемите, които среща бизнесът в работата си. Д-р Михаил Бащавелов – директор на ОДБХ, посочи като един от най-често срещаните пропуски неправилното съхранение на храните, както и замразяването на готови храни. Обсъдени бяха въпросите за водене на записи в системата за самоконтрол, спазването на изискванията по етикетите на продуктите и личната хигиена на персонала.

Широко бе дискутирана темата за тютюнопушенето, тъй като забраната се нарушава, въпреки налагането на санкции. Началникът на "Автомобилна администрация" Бойко Ханджийски даде препоръки на присъстващите относно извозването на туристите към пистите и необходимите документи за шофьорите. Най-важно е да се гарантира сигурността на пътниците, подчерта Ханджийски.

Община Банско традиционно организира среща между бизнеса и контролните държавни органи в навечерието на зимния туристически сезон, за да може да са ясни регламентите и изискванията към туристическия бранш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай