СПА от рози за Мехрибан, тя ни прави мемориал

СПА от рози за Мехрибан, тя ни прави мемориал | StandartNews.com

Баку. Половинчасова среща проведе сутринта в четвъртък премиерът Пламен Орешарски с първата дама на Азербайджан Мехрибан Алиева. Президеншата е изключително активна в културния и обществения живот и управлява международно известната фондация "Гейдар Алиев".

 

Тя получи комплект за СПА с ароматни масла от етерично розово масло, и парфюми от специална селекция на прочутата ни Розова долина. Любопитно е, че за пръв път български премиер се среща с Алиева и то в резиденцията й. Заедно с министър-председателя наразговор с първата дама бе и лидерът на ДПС Лютви Местан. Сладко от портокалови кори, традиционен чай и местни бисквити бяха предложени на българските гости по време на разговорите.

 

Алиева е заявила, че фондацията й ще изгради мемориал в Студенстки парк в София, тъй като непосредствено до зелената площ е улица "Баку". Той ще символизира българо-азербайджанската дружба, каза премиерът.

 

Фондацията на първата дама е известна в цял свят. С нейни проекти са реставрирани обекти във Ватикана, катедрали във Франция, както и уникални експонати от световни музеи на изкуствата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай