Сандански се учи как да опазва културно наследство

Сандански се учи как да опазва културно наследство | StandartNews.com

Благоевград. Кметът на община Сандански Андон Тотев ще е начело на делегация, която ще посети най-големия канарски остров Тенерифе. Визитата е част от реализирането на проект „Мрежа за развитие на културен туризъм" по ОП „Европа за гражданите".

Целта е вропейски общини да си сътрудничат и да насърчават развитието на културния туризъм и опазването на нематериалното културно наследство. Община Сандански е координатор на международната инициатива с партньори от Швеция, Гърция, Малта, Испания и Италия. В Тенерифе нашата делегация ще обмени опит с културния отдел на град Санта Круз, ще бъдат проведени множество работни срещи, посещения на музеи и исторически турове.

В работната програма са включени презентации и срещи с представители на туристическия и културен бранш, на които ще бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество и популяризиране на културното наследство между община Сандански и партньорите по проекта. В края на лятото курортният ни град ще бъде домакин на партньорите по проекта и ще се проведе Фестивал на културата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай