Само за 20 лева на Бяло море

Само за 20 лева на Бяло море | StandartNews.com

Столичани също пътуват за тен до южната ни съседка

Туроператори масово предлагат еднодневна екскурзия с плаж в Гърция. В последните години от тази услуга се възползват хиляди хора от Пиринския край. Напоследък обаче фирмите организират пътуването от София, тъй като и столичани предпочитат да изкарат един ден на Бяло море в южната ни съседка. Само срещу 29 лева столичани могат да стигнат до Кавала през уикенда, където да изберат как да прекарат времето си. Те могат да отидат на плажа, да тръгнат на пазар или просто да се разходят в града. За благоевградчани същата екскурзия излиза само 20 лева. Жителите на Пиринския край посещават много от гръцките курортни селища – Аспровалта, Неа Врасна, Неа Паралиа, Ставрос. „Еднодневната екскурзия дава възможност на нашите туристи да се попекат на гръцките плажове срещу минимални харчове. Най-голямото предимство е, че морето на Гърция е по-близо от нашето Черноморие", признават туроператори от Благоевград.

След 1-ви юни е истинският бум на туровете за един ден до южната ни съседка. Рано сутринта през уикенда автобусите тръгват на път за българо-гръцката граница. Цената на пътуването варира от 20 до 40 лева в зависимост от разстоянието до съответния курорт. До границата рейсът спира на още няколко места, за да качи и други мераклии да събират тен по гръцките плажове.

"Закарваме хората до плажовете, през летните месеци автобусите са винаги пълни, пътува се най-често в събота и неделя, но има фирми, които возят и в петък", споделят собственици на туристически агенции в Пиринско. В Гърция плажната ивица е разпределена между заведенията на плажа. Поръчваш си 1-2 бири и шезлонгът, и чадърът са ти безплатни. Може да се печеш без пари и като си купиш кафе или айс кола", обясняват благоевградчани.

Още по-бързо стигат до Бяло море жителите на Гоце Делчев. Много от тях пътуват с колите си до плажовете край Кавала, това им отнема само час. Често се комбинират по две семейства с едно возило, което намалява още повече харчовете им за гориво. Вземат си храна и плажът на човек излиза не повече от 10-15 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай