Нашенци, гърци и македонци атакуват Добринище за Великден

Нашенци, гърци и македонци атакуват Добринище за Великден | StandartNews.com

Над 20 комплекса построени в курорта заради бума на туристи

Благоевград. Почти всички места в курорта Добринище вече са заети за великденските празници. Близо 3000 нашенци, гърци и македонци ще изкарат празничните дни на СПА и планина в подножието на Пирин. Над 20 хотела и финландско вилно селище посрещат гостите на града. Заради гората и множеството минерални извори инвеститорският интерес в последните години е много сериозен към нашето населено място, твърдят местните хора. А той е предизвикан от наплива на туристи от страната и чужбина. В планинското градче има хотелски комплекси за всеки джоб – от по-скромните семейни хотели до луксозните, които са 4 звезди. Във всяка една къща пък има стаи за гости. Минералната вода води хора от целия регион насам, защото лекува куп болежки, споделят жителите на Добринище. Доста туристи, най-вече чужденци, пътуват от Банско, за да се потопят в термалните извори, градът е само на 7 км от зимния курорт.

„По Великден всички хотели и частни квартири са пълни. Това лято руският бизнесмен Борис Ножкин ще открие хотелски комплекс „Русковец" – с луксозен хотелски комплекс и къщи за гости с 350 легла. Все повече са гостите на града ни", твърди кметът на Добринище Китан Галчев. Той уточни, че има проект за развитие на ски зона над курорта. Реализира се, то тогава населеното място ще стане една туристическа дестинация заедно с общинския център Банско.

„Това ще доведе още повече туристи в града ни. Затова и много инвеститори наливат парите си тук. Те са наясно, че перспективата пред Добринище е да стане в скоро време европейски целогодишен курорт. Защото имаме и планина, и минерална вода", твърди градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай