Минерални басейни в Баня и Добринище привличат туристи от Банско

Минерални басейни в Баня и Добринище привличат туристи от Банско | StandartNews.com

Доста наши и чужди туристи студенти, които отдъхват в Банско, атакуват басейните с минерална вода в село Баня и в град Добринище. Първото селище е само на 5 километра от курорта и има повече от 70 минерални извори със средна температура на водата 58°С. Десетки хотели ползват живителната течност и предлагат балнеология и спа процедури.

„Благодарение на нашата вода чужденците подобряват самочувствието си, възстановяват хармонията на душата и енергията на тялото. Затова те бият път до село Баня. Особено тези, които имат леки съдови проблеми, кожни заболявания, заболявания на ставите и нервните окончания, намират лек тук. Доказана е лечебната сила на нашата минерална вода. Укрепва организма, спираме да се простудяваме при най-слабото течение", твърдят местните хора.

Минералната вода води много туристи и в Добринище. Градът е на 7 километра от Банско, а в последните години напливът на наши и чужди гости е гарантиран. Лечебната сила на изворите се използва чрез бани или пиене по лекарско предписание за лечение на най-различни заболявания. Чрез бани се церят заболявания на ставите, костите, мускулите, сухожилията, хроничен ставен ревматизъм, заболявания на ставите, наранявания, контузии. Водата помага за облекчение и при хронични заболявания на периферната нервна система, хронични гинекологични заболявания, хронични кожни заболявания. Чрез пиене се лекуват хронични заболявания на бъбреците и пикочните пътища, хронично заболяване на черния дроб и жлъчните пътища, хронични заболявания на стомаха и червата.

„Тези, които нямат финансова възможност да ползват минералната ни вода в десетките хотели в града, могат да го направят в обществената ни баня. И те се възползват от този шанс. Къпалнята наскоро бе реконструирана и превърната в лечебница с физиотерапия. Заради наплива на туристи от Банско няма почивен ден", казва кметът на Добринище Китан Галчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай