Минерална вода пълни Добринище с туристи през лятото

Минерална вода пълни Добринище с туристи през лятото | StandartNews.com

Строят уникален парк в града

Хиляди туристи от страната и чужбина отдъхват през летните месеци в курорта Добринище. Над 20 хотела посрещат гостите на града, а легловата база вече е с над 3000 легла. Заради Пирин планина и множеството минерални извори инвеститорският интерес в последните години е много сериозен към нашето населено място, твърдят местните хора. А той е предизвикан от наплива на туристи от страната и чужбина.

„Тук има хотелски комплекси за всеки джоб – от по-скромните семейни хотели до луксозните, които са 4 звезди. Във всяка една къща пък има стаи за гости. Минералната вода води хора от целия регион насам, защото лекува куп болежки", твърди кметът Китан Галчев. Доста туристи, най-вече чужденци, пътуват от Банско, за да се потопят в термалните извори, градът е само на 7 км от зимния курорт.

„По това време всички хотели и частни квартири са пълни. Това лято руският бизнесмен Борис Ножкин ще открие хотелски комплекс и къщи за гости с 400 легла. Все повече са гостите на Добринище", уверява градоначалникът. Пред завършване е уникален парк, който се строй край минералната баня. Подменя се растителността, монтира се автоматизирана поливна система, нова електрическа система и система за видеонаблюдение. За децата на Добринище вече е направен нов кът с катерушки, а съществуващата площадка бе ремонтирана. Две интересни нови съоръжения ще красят парка. Първото от тях е водно огледало с водна каскада, а второто е арка с минерална вода, която ще бъде в римски стил.

Кметът уточни, че има проект и за развитие на ски зона над курорта. Реализира се той, то тогава населеното място ще стане една туристическа дестинация заедно с общинския център Банско. Това ще доведе още повече туристи в Добринище, чиято цел е да стане европейски целогодишен курорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай