Хотелиери: Бюрокрацията и сивата икономика спъват бизнеса ни!

Хотелиери: Бюрокрацията и сивата икономика спъват бизнеса ни! | StandartNews.com

Благоевград. Спешна среща с всички компетентни органи и институции поискаха от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански. Те настояват областния управител Муса Палев да я организира в най-кратки срокове.

Преди дни на свое редовно заседание хотелиерите обсъдиха условията за работа на туристическия бизнес. На него единодушно бе подкрепено мнението, че през последните години тези условия са неблагоприятни и допълнително утежнени поради честата промяна на законодателството. Противоречиви са нормативните уредби, правилници, наредби и актове за тяхното прилагане на държавните институции, които съсипват работещия бизнес.

ОТ СХРТ твърдят, че административните бариери пред бизнеса, регулационните мерки и неефективното прилагане на законите са като воденичен камък пред всеки инвеститор. Бизнес средата, в която оцеляват предприятията в България, е утежнена не само поради глобалната икономическа криза, а и заради големия дял на сивата икономика, особено в туристическия бранш. На практика на регламентирани проверки подлежат единствено регистрираните туристически фирми, вписани в националния туристически регистър, от които се събират и данъците, пишат браншовиците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай