Горещ телефон за руските туристи

Горещ телефон за руските туристи | StandartNews.com

Горещ телефон за руските туристи в България започва работа на 8 февруари. Тогава отваря врати кол центърът, в който братушките ще могат да търсят и получават информация за страната ни и условията за различни типове ваканция у нас. На телефон 0 700 20 991 всеки може да получи решение, ако има проблем по време на почивката си тук. Цената на обаждането ще е равна на един градски разговор. Това съобщиха вчера министърът на туризма Николина Ангелкова и ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов. По време на 15-ото заседание на междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество двамата имаха серия разговори за развитие на туризма между двете държави.

Практиката показва, че с 40% се увеличава броят на руските туристи, ако приемащата държава въведе безвизов режим, коментира Олег Сафонов. И посочи за пример Южна Корея, където резултатът е бил подобен. Решенията по въпроса за визите се взимат от България, каза Сафонов. И допълни: "Ние можем само да озвучим мислите си и да се надяваме да бъдат приети". Той обясни, че са водени разговори на първо място за облекчаване на визовия режим и на второ - за намаляване цената им. Виждат се всички усилия, затова имаме доверие помежду си, заключи Сафонов.

Министър Ангелкова отчете въвеждането на безплатни визи за деца до 16-годишна възраст от Русия. Досега също имаше такива, но те важаха само за конкретни фестивали. Сега процедурата се улеснява, обясни тя. И допълни, че са предоставили списък от 600 фестивала, провеждани у нас, за да могат децата да влизат без визи. Тя заяви, че родителите на деца до 16 г., които искат да дойдат у нас на семейна почивка, могат да кажат, че идват да посетят фестивал, за да получат безплатна виза. Фестивалите покриват 90% от времето през годината, допълни Ангелкова. България е любима дестинация на руснаците. За да стимулират туристопотока, Сафонов и Ангелкова са договорили провеждането на двустранна конференция по проблемите на бранша. Тя ще се състои на 25 февруари в посолството ни в Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай