Двама министри искат нови писти и лифт в Банско

Двама министри искат нови писти и лифт в Банско | StandartNews.com

Министърът на туризма Николина Ангелкова и спортният министър Красен Кралев изразиха своята подкрепа за изграждането на нови писти и лифт в Банско. Двамата бяха сред официалните гости на тържественото откриване на зимния сезон в курорта, което бе от 18,00 часа в събота на градския площад. Домакините показаха на сцената многото отличия, които са спечелили през годината фирмата –концесионер на ски-центъра – „Юлен", туристическият бранш и общината.

„Толкова много награди са доказателство за качествения туристически продукт в Банско. Курортът е на едно от първите места в Европа. Благодарение на него и останалите ни курорти ни има на световната карта на зимния туризъм. Те имат нашата подкрепа за нови лифтове и писти, ще продължим с усилията си в тази посока", увери министър Ангелкова. Красен Кралев подчерта, че Банско е гордост за България и като зимен, и като летен курорт. Той също засегна темата с необходимостта от нова спортна инфраструктура за развитието на града като дестинация от световно ниво за зимен туризъм. Кметът на общината Георги Икономов поздрави гостите и своите съграждани. Градоначалникът пожела снежна зима, доволни клиенти и силен зимен сезон. Той отличи министрите Ангелкова и Кралев за популяризирането на курорта и им връчи символа на кмета. Същото отличие получи и специалния гост за откриването – Маркус Васмайер, двукратен олимпийски шампион.

При връчването на приза германският алпиец огласи площада с радостния си вик: „Я-ху-хуу". Публиката го върна на „бис" и той за втори път отправи този възглас, който е традиционен за родния му край и изразява огромно удоволствие. Точно в 18,20 часа започна празничната заря. С фойерверки в подножието на паметника на Никола Вапцаров бе изписано: „Банско 2015/16". Стотици банскалии и туристи не пропуснаха възможността да снимат с телефоните си красивите и цветни картини в небето над Банско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай