Депутат презентира туризма пред хора от ЕК

Депутат презентира туризма пред хора от ЕК | StandartNews.com

Народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева се срещна в парламента с генералните директори от ЕК Валтер Дефаа и Даниел Кайеха. В качеството й на зам.-председател на Парламентарната комисията по икономическа политика и туризъм тя ги запозна с работата на комисията и дейността по законодателните инициативи на народното събрание. Дефаа, генерален директор на ГД "Регионално и градско развитие," и Кайеха, генерален директор на ГД "Вътрешен пазар, индустрия, предприемачество, малки и средни предприятия", са в България по повод проведената среща на страните от Дунавския регион „Устойчив туризъм чрез сътрудничество с европейски фондове и инвестиции".

Савеклиева подчерта, че туристическият бранш в страната формира между 12 и 14 % от БВП, а новоструктурираното Министерство на туризма полага усилия да превърне туризма в приоритетен отрасъл.

„Страната ни има потенциал за развитието на целогодишен туризъм чрез зимните и морските ни курорти и е третата в Европа, след Гърция и Италия, по открити културно-исторически артефакти, което е предпоставка за развитието на културно-историческия туризъм. Целта ни е да позиционираме България като дестинация от по-висок клас на световния туристически пазар", подчерта още Даниела Савеклиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай