Чужди туроператори възхитени от Източните Родопи

Чужди туроператори възхитени от Източните Родопи | StandartNews.com

Кърджали. Туроператори от Германия, Холандия, Испания, Турция и Гърция посетиха Източните Родопи, за да се запознаят на място с уникалната природа на региона. Спедиентският тур продължи два дни с посещения на археологическите комплекси Перперикон и Татул, пролома „Шейтан дере" и Абразивните кладенци под стената на яз. Студен кладенец.

„Маршрутът включваше още религиозния комплекс „Елмалъ баба" и скалното светилище Харман кая, Средновековния манастир в Кърджали „Св. Йоан Предтеча" и Дървената джамия в кирковското село Подкова", съобщиха от община Момчилград, която е водеща организация по проект «Източният свят на Родопа планина" в партньорство с общините Кърджали, Кирково и Крумовград.

Експедиентите бяха впечатлени от дивата природа и историческите местности в Източните Родопи, където всеки може да се докосне до запазените традиции, бит и култура и да се потопи в автентичната атмосфера. Домакините представиха пред туроператорите картините на известния художник Камбер Камбер от Момчилград, колекцията от минерали и полускъпоценни камъни на минералога Петър Запрянов и изложбата с модели от плъстена вълна на арх.Екатерина Садула. Бяха обсъдени възможностите за популяризиране на дестинация „Източни Родопи" с нейната история, културни и природни забележителности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай