Благоевград със Съвет по туризма

Благоевград със Съвет по туризма | StandartNews.com

Благоевград. Община Благоевград учреди Консултативен съвет по туризма, който ще бъде под ръководството на кмета Атанас Камбитов. Новата структура ще работи като активен обществен орган, който подпомага администрацията и общинския съвет при вземането на важни за туристическата индустрия решения.

„Полагаме всички усилия да насърчим и развием фестивалния туризъм и да започнем традиции и при поклонническия туризъм", каза градоначалникът.

От месец май до края на годината програмата на общината е наситена с културни събития, които ще доведат и голям брой туристи. Мероприятията са част от защитата на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата. Цялата информация за предстоящи събития, туристически дестинации, история на града, обекти с особено културно и историческо значение ще може да бъде намерена в първия за Благоевград Културен информационен център. Той ще отвори врати на празника на града – 24 май.

Консултативният съвет по въпросите на туризма ще обсъжда на редовни заседания и ще одобрява програмата за развитие на туризма в общината. Ще се правят и предложения до кмета на общината, ще се дават становища по въпроси, свързани с развитието на туристическия бранш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай