Български щанд на Международното туристическо изложение ITB Берлин

Български щанд на Международното туристическо изложение ITB Берлин | StandartNews.com

Берлин. Голям интерес предизвика българският щанд на Международното туристическо изложение ITB Берлин. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет (МС). И уточниха, че заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев е посетил изложението, на което участват 46-те родни туристически компании и организации. Той е открил националния ни щанд.

 

България разполага с щанд на площ от 423 кв. метра и участва в изложението за 47-и път. Над 11 000 изложители, 113 00 професионалисти от 188 страни, се представят на Международното туристическо изложение ITB Берлин
тази година, съобщават още от МС.

 

„Професионалната организация на българския щанд, атрактивната конструкция, комуникационните ареали предоставят добри възможности на множеството посетители и представителите на общините и туристическите фирми в България." Това заяви Веселин Горнишки, СТИВ на България в Берлин.

 

„Чуждестранните гости проявиха засилен интерес към българските продукти, което стимулира обсъждането и договарянето на нови партньорства", допълни той.

 

По време на изложението зам.-министър Ботев е получил поздравления от турския министър по евровъпросите Мевлют Чавушоглу и други високопоставени лица. Щандът на южната ни съседка се намира в непосредствена близост до българския.

 

Бранимир Ботев участва и в 4-ата Среща на министрите на страните по програмата „Пътят на коприната", организирана от Световната организация по туризъм към ООН в рамките на изложението ITB Берлин. Събитието събра министрите на туризма и други високопоставени лица на дискусия относно стратегиите за облекчаване на визовия режим в периода 2014–2015 г., посочиха още от МС.

 

През втория ден от ITB Берлин заместник-министърът ще открие пресконференция за България на тема „Открий и сподели".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай