По 3,5 млн. лв. на месец източвани от "Кремиковци"

Лидерът на КТ „Подкрепа” дал документи в прокуратурата

По 3,5 млн. лв. на месец източвани от "Кремиковци" | StandartNews.com

София

Най-малко по 3,5 млн. лв се източват на месец от металургичния комбинат "Кремиковци". Камионите през нощта в комбината са повече от тези на магистралата. Това заяви председателят на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев на пресконференция днес. Той допълни, че 90 млн лв. са пренасочени към футболния отбор ЦСКА като за 20 млн. лева от тях признава дори собственикът на футболния клуб Александър Томов.

В тази връзка „Подкрепа” се свърза с прокурор, който ни пренасочи към разследващия екип, каза още Тренчев. Прокуратурата се е самосезирала във връзка с публикациите по медиите за нарушения в Кремиковци.

Представили сме нотариални актове, протоколи за покупко-продажба  и други документи, а ако е необходимо можем да дадем и още, допълни синдикалният лидер.

Единственото конкретно предложение за комбината е получено от фирма „Ворскла стийл”, представител на украинския милиардер Константин Жеваго. На 9 май 2008 г. е подписано споразумение с фирмата от страна на синдиците от КНСБ и КТ „Подкрепа”.

Тяхното предложение е да бъдат инвестирани 90 млн. щатски долара, с които да бъдат изплатени заплатите на работниците и парите за храна. Отделно в министерството на околната среда и водите ще бъдат депозирани 30 млн.лв. за решаване на екопроблемите на комбината.

Хората на Жеваго обещаха в 7-дневен срок да бъдат изплатени всички задължения към работниците.

Кристиян Костурков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай