Петък,

Жителите на Колорадо вече могат да плащат данъци в криптовалута

От: Кристиан Антонов -
1478
Жителите на Колорадо вече могат да плащат данъци в криптовалута
A
A
A

Министерството на финансите на Колорадо (САЩ) предостави на гражданите възможността да плащат данъци в криптовалута чрез платформата PayPal Cryptocurrency Hub. Предложението е валидно само за физически лица - компаниите засега ще трябва да плащат по стария начин. Възможността за плащане с алтернативни активи вече е налична на уебсайта на органа.

Таксата за прехвърляне чрез новата система е 1,00 щ. долара плюс 1,83% от сумата на плащането. Подчертава се, че плащанията се приемат само в една криптовалута от един портфейл. Преводите се кредитират в деня на извършването им, въпреки че в някои случаи това може да отнеме от три до пет дни.

Новата опция беше обявена от губернатора на щата Джаред Полис още през февруари. По време на събитието Denver Startup Week той каза отчасти: "Просто ще покажем отново, от гледна точка на обслужването на клиенти, как Колорадо е лидер в областта на технологиите, отговаряйки на постоянно променящите се нужди на бизнеса и гражданите."

Г-н Полис е дългогодишен поддръжник на криптовалутната индустрия и защитник на технологичното развитие на щата. Като член на Камарата на представителите той работи активно по законодателството в областта на криптовалутите и е един от създателите на Комисията за блокчейн. Охайо беше първият щат, който въведе данък върху криптовалутите през 2018 г., но година по-късно отмени тази практика. Подобни инициативи се разглеждат и в Ню Хемпшир, Джорджия, Илинойс и Аризона. През април аржентинският град Буенос Айрес стартира подобна инициатива.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички